úterý 25. února 2014

Levné, ale kvalitní hry - část 6.

Číňan a barikády
Číňan je jedna z nejstarších her na světě. Předpokládá se, že byla předchůdcem všech stolních her a her s kostkou. Zná ji zřejmě každý a to jako "Člověče, nezlob se". V této verzi se jedná o závod magických čínských draků. Barikády jsou důmyslnou strategickou hrou, během níž musí hráč překonat spoustu překážek, aby se stal zachráncem krásné princezny uvězněné ve věži.
Hry s asijskou tématikou

Fazole
Fazole (původně Bohnanza) jsou karetní hrou, ve které sázíte na svá políčka chutné boby. Počet polí je však omezený a výnos z hojně osázeného pole daleko větší, než z políčka s dvěma rostlinkami, což vás nutí handlovat s ostatními. Vysoce komunikativní a zábavná hra, nyní navíc v kompletně české edici.

Hobbit - karetní hra
Hobbit je štychová karetní hra na motivy slavné knihy J.R.R. Tolkiena. Ujmete se role Bilba, Thorina nebo Gandalfa za stranu dobra a draka Šmaka nebo krále skřetů Bolga za stranu zla. Hraje se s kartami 5ti barev s čísly 1-12 s tématickými ilustracemi.
Hry ze Středozemě

Mafie
Mafie je karetní společenská hra, která je založena na podezírání a paranoie. Ve hře proti sobě stojí mafiáni a policejní špioni v době velké prohibice. Hra je postavena na tom, že identity hráčů jsou skryté a nevíte tedy, kdo je mafián a kdo je policista. Úkolem mafiánů je je plnit mise, na které je pošle mafiánský kápo, úkolem špionů je infiltrovat se mezi mafiány a mise jim šikovně překazit.
Gangsterská tématika

MonsterMania
MonsterMania je jednoduchá hra pro kluky a holky, ve které je třeba co nejšikovněji spojit příšerky pomocí jejich barevných nožiček. Vítězí ten, kdo jako první zvládne připojit všechny své příšerky! Hra je svižná a má jednoduchá pravidla, hodí se proto i pro hraní s menšími dětmi.
Recenze z www.deskovehry.com  

Tarantule Tango
Tarantule Tango je rychlá karetní hra. Jedná se o postřehovou hru, tentokráte však zeleninu nahradily zvířata. Hráči musí u hry vydávat různé zvířecí zvuky a pokládat karty na stůl dle pravidel. Jde o to se jako první zbavit všech karet. Expertními pravidly si pak hru Tarantule Tango mohou o něco ztížit.

Žádné komentáře:

Okomentovat