středa 7. listopadu 2012

Levné, ale kvalitní hry - část 2.

Relativně levné a kvalitní hry, které není problém sehnat od 100 Kč do 300 Kč. Mimo to si u těchto her užijete stejnou zábavu, jak u jejich dražších bratříčků.

Histroky
Řada historek od Mindoku odkaz na samostatný článek o celé sérii naleznete TADY.

Duch
Karetní postřehovka od Mindoku je vhodná především pro děti od 8 let, ale zábavu si u ní užijí i dospělí. Uprostřed stolu je pět předmětů - červené křeslo, zelená láhev, modrá kniha, šedá myš a bílý duch. Jeden z hráčů otočí kartičku ze společné zásoby karet, úkolem všech je co nejrychleji chytit věc, která je na kartičce zobrazena ve správné barvě a nebo věc, která na kartičce chybí nebo její barva není použita. Vítězí ten z hráčů, který bude mít u sebe více karet ze společné zásoby.
Postřehové hry

Monopoly Deal
Monopoly Deal je karetní variace na hru Monopoly. Hráči se snaží obchodovat s nemovitostmi a vydělat přitom co nejvíce peněz. Kromě nákupu a prodeje mohou využívat také akčních karet umožňujících obrat o peníze ostatní hráče či je zbavit jejich nemovitostí.
Monopoly - simulace trhu s nemovitostmi

Myši v čokoládě
Myši v čokoládě je jednodušší karetní hra určená především pro hraní s dětmi. Hráči ve hře představují myši a snaží se uvařit tu nejlepší čokoládu. To se jim může podařit jen za využití kombinace karet, které musí sbírat a vyměňovat za ty, které leží na stole a ze kterých si mohou vybírat všichni hráči. Důležité je tak trošku plánovat, zbavovat se karet, které nepotřebujete a občas se vzdát i některé lepší karty, aby se vám kombinace povedla. Pomoci vám k tomu mohou i pomocníci, kteří jsou ve hře přítomni.

Osadníci z Katanu: karetní hra
Karetní varianta hry Osadníci z Katanu. Stejně jako v deskové hře sbíráte suroviny, stavíte cesty a města a získáváte vítězné body. To vše ve zjednodušené podobě a zkrácené hrací době, kdy lze hru odehrát za půl hodinky.
Osadníci z Katanu a jejich rozšíření
Eurohry

Slet čarodějnic
Jednoduchá karetní hra, při které se může pobavit až pětičlenná společnost. Hráči představují trenéry nadějných čarodějnic, kteří je připravují na tradiční slet o Valpuržině noci. Jejich adeptky musí vyletět co nejvýš a co nejdále. Jako odměnu mohou pro trenéry vyhrát knihu kouzel. Kdo jich má na konci nejvíce, stává se vítězem sletu čarodějnic. Hra je vhodná pro hraní s menšími dětmi.

Uno
Karetní hra UNO je podobná českému Prší, má však o něco více možností a tím větší šmrnc. Obdobně jako v Prší se budete snažit jako první zbavit všech karet, které máte na ruce, přičemž odmazávat je můžete jen na stejnou barvu. Tu jde za pomoci speciálních karet měnit, můžete soupeři vystavit stopku pro dané kolo či nechat ho si dolíznout karty zpět do ruky. Můžete ale například také otočit směr hry.

Ubongo: karetní hra
Karetní verze populární logické hry Ubongo. Tentokráte je vaším cílem nikoliv skládání tetrisových kostiček do určitého tvaru, ale přikládání karet tak, aby spolu vždy sousedily stejným symbolem. Zní to jednoduše, ale je to těžší, než se zdá. Po každém kole jsou uděleny body za správně umístěné karty se symboly, kdo má bodů nejvíce na konci šestého kola, vítězí. Při karetní verzi hry Ubongo si procvičítě jak logické uvažování, tak i postřeh.
Ubongo - procvič si paměť a sbírej drahokami

Zajíc v pytli
Zajíc v pytli je hra určená především těm nejmenším dětem, které si při ní procvičí představivost i svoji slovní zásobu a schopnosti vyjadřování. Děti postupně z pytlíku tahají různé předměty, které musí poznat hmatem, pojmenovat a přidat ke správné kartičce na stole.

Žádné komentáře:

Okomentovat