středa 10. října 2012

Společenské hry ze Středozemě


Lord of the Rings
Kooperativní desková hra, která se odehrává ve Středozemi. V roli party hobitů bude vaším úkolem zničit Prsten, stejně jako v trilogii Pán prstenů. Pokud se vám to podaří, zvítězili jste, pokud podlehnete Sauronovi, celá družina prohrála. Hra se hraje hned na několika hracích plánech - na hlavním se ukazuje postup družiny a vliv Saurona na ni, další pak slouží k jednotlivým konkrétním dobrodružstvím.

Middle-Earth Quest
Middle-Earth Quest je fantasy hra zasazena do období po příhodách Bilba Pytlíka, ale před to, než se s Prstenem vydá Frodo a je pečlivě sladěna s Tolkienovou ságou. Jeden z hráčů se ujme role Saurona a bude se snažit posílit svůj vliv, až tři hráči se mu postaví v rolích různých jiných charakterů a budou se mu v tom snažit zabránit. Hra oplývá dokonalým zpracováním Fantasy Flight a neuvěřitelnou spoustou komponent.

Andor: Dobrodružné legendy
Desková kooperativní hra pro dva až čtyři hráče zasazená do fantasy světa Andor. Hráči musí společně čelit armádám zla v jednom z pěti scénářů, které hra obsahuje. K dispozici mají hned několik hrdinů a musí si vzájemně pomáhat, aby scénář (legendu) dotáhli do šťastného konce. Andor: Dobrodružné legendy je zajímavá kooperativní hra pro celou rodinu, případně pro méně náročné hráče, kteří mají rádi fantasy prostředí.
Recenze z www.deskovehry.com
Kooperativní hry

Hobit - Piatnik
Desková hra, ve které se ponoříte do příběhu stejnojmenné knihy J.R.R. Tolkiena. Hráči představují trpaslíky z výpravy, která spolu s Bilbo Pytlíkem jde zabít draka Šmaka. Doprovázejí Bilba, postupně se posilují ve svých vlatnostech a snaží se být na konci hry tím, kdo nashromáždí nejvíce pokladů, jak už to u chamtivvých trpaslíků byla. Pouze trpaslík s nejvíce poklady totiž zvítězí. Hra Hobit je hrou spíše rodinného typu a kombinuje v sobě strategické uvažování s nepředvídatelností hodů kostek, které rozhodují souboje s nepřáteli. A zároveň pěkně implementuje tolkienovské prostředí.
Recenze z www.deskovehry.com

Hobit - Dino
Vydejte se na nebezpečnou cestu společně s Bilbem Pytlíkem. Cestou se setkáte se záludnými Zlobry, nebezpečnými Skřety a nenasytnými Vrrky. Budete čelit neustálému ohrožení. Naštěstí je tu čaroděj Gandalf, který vám poskytne potřebnou oporu. Navíc v Mlžných horách Bilbo najde prsten, díky kterému se může stát neviditelným. Ale vyhrát můžete pouze v případě, že budete všichni držet pospolu.
Recenze z www.deskovehry.com


Pán prstenů: Karetní hra - LCG
Pán prstenů: Karetní hra je kooperativní karetní hra, ve které se dostanete do světa Středozemě. Je takzvanou živou karetní hrou (Living Card Game). Hráči ve hře kontrolují známé postavy z knih jako jsou Bilbo Pytlík či Gandalf. Na své cestě Středozemí musí snažit překonat zapeklité překážky, porazit všemožné protivníky a plnit stanovené úkoly. Hra je historicky zasazena mezi konec knihy Hobit a začátek Společenstva prstenu. Místo toho, aby převykládávala knihy, hráčům dovolí zažívat nová a neznámá dobrodružství. Základní hra je primárně určena dvěma hráčům, se dvěma základy se můžou ale do hry dát až čtyři hráči! Velkou výhodou je také to, že si hru můžete zahrát i sami, pokud zrovna nemáte nikoho po ruce. Ke hře je možné dokoupit další rozšíření v podobě balíčků s novými questy a kartami, přehled rozšíření naleznete na tomto odkazu.
Recenze z www.deskovehry.com


 (Zdroj:Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat