pondělí 5. listopadu 2012

Levné, ale kvalitní hry - část 1.

Relativně levné a kvalitní hry, které není problém sehnat do 300 Kč. Mimo to si u těchto her užijete stejnou zábavu, jak u jejich dražších bratříčků.

...Ty krávo!
Karetní paměťová hra, při které se neustále mění věci, které si člověk právě zapamatoval. Hráči jsou farmáři na statku, kteří neustále zapomínají, co kam položili. Před nimi leží sedm karet, z různých oblastí farmářského života, a jejich úkolem je co nejrychleji vykřiknout, co je na zakryté kartě. Ta se pak vymění za jinou, takže paměť musíte napínat až k prasknutí.

Fantom staré Prahy
Tajemný fantom prchá v ulicích prvorepublikové Prahy a úkolem týmu detektivů je jej zachytit. Má to ale jeden háček. Netuší, kde fantom je, pouze ví, jakých dopravních prostředků používá (drožka, taxík, tramvaj či loď). Záleží teda na jejich úsudku a na šikovnosti fantoma, který nesmí dát pronásledovatelům příliš vodítek.

6 bere
Jednoduchá karetní hra, kterou si navíc může zahrát až deset hráčů. Ve hře jde o přikládání karet do vzestupných řad, přičemž si musíte dát pozor, aby právě ta vaše nebyla šestá v pořadí, jinak shrábnete karty se symboly krav. Vyhrává pak ten, kdo krav sebere nejméně.

Activity Kompakt
Activity Kompakt jsou určeny těm, kdo si oblíbili společenskou hru Activity. Budete soutěžit za pomoci kreslení, mluvení i pantomimy, výhodou verze Kompakt však je, že si ji můžete pohodlně zabalit s sebou na dovolenou k moři či na hory. Cestovní verze hry Activity obsahuje celkem 660 nových pojmů, hrací plán i přesýpací hodiny.

Slova
Hra Slova je velice podobná populární hře se slovy Scrabble. Z písmen, která si vylosujete z pytlíku tak skládáte slova v horizontálním i vertikálním směru. Hlavním rozdílem orpoti Scrabblu je přítomnost karet s obrázky ve hře. Musíte se tak nejen snažit vymýšlet dobře bodovaná slova, ale zároveň vymyslet slovo, které by bylo zobrazeno na jednom z obrázků, jelikož za to vám může přistát příjemný bonus.


Bang!
Více o karetní hře Bang! a jeho rozšíření ZDE.

Cink!
Cink! od Piatnika je úžasně bláznivá hra pro celou rodinu s kartami a zvonečkem. Rozvíjí postřeh a rychlou reakci! Obrovská mísa plná ovocného salátu z banánů, jahod, citrónů a švestek. Hráči do ní přidávají ovoce, ale pozor... Jakmile je na odkrytých kartách 5 kusů stejného druhu ovoce, zacinkej na zvoneček... vyhrává ten nejrychlejší!
Postřehové hry

Švábí salát
Švábí salát je rychlá párty hra od Corfixu, ve které upotřebíte hlavně svůj postřeh. Hráči otáčejí kartičky se zeleninou a spolu míchají co nejpestřejší salát. Poté, co je karta otočená, musí hráč ve velké rychlosti správně pojmenovat zeleninu, kterou do salátu přidává. Když se mu to nepodaří čí dlouho váhá, bere celou kupku, která se zatím uprostřed nashromáždila.

Žádné komentáře:

Okomentovat