pondělí 9. září 2013

Levné, ale kvalitní hry - část 5.

Sedm draků
Svižná karetní hra od Mindoku, která se podobá klasickému dominu. Místo hracích dílků se ale hráči budou pokoušet propojit jako první sedm karet draků. Díky tomu, že každý hráč má jiný tajný herní cíl, mohou hráči ve hře i blufovat. A díky útočným akčním kartám nehrozí nedostatek interakce mezi hráči.

Střelené kachny
Ve hře se snažíte zachránit na rybníce svoje kachny a v roli myslivce napopak zastřelit co nejvíce soupeřových. Nečekejte velkou strategii, tady jde o zábavu. Hra má velmi chytlavé a legrační ilustrace a lze ji hrát jak ve větším počtu lidí, tak s malými dětmi.
Party hry

Tichu
Tichu je štychová karetní hra, ve které se snažíte odmazáváním vykládáním kombinací zbavit karet. Vykládající hráč určuje kombinaci, ve které se štych hraje (jedna karta, dvojičky, trojičky, postupka...) a hráč s nejvyšší danou kombinací štych sebere. Navíc tomu, kdo jako první odmaže všechny karty, ještě přibudou štychy od posledního. Hraje se se sadou základních 52 karet plus 4 karet speciálních (mahjong, pes, drak, fénix).
Recenze z www.deskovehry.com

Milostný dopis
Rychlá a zábavná hra pro až 4 hráče, u které si vystačíte s pouhýni 16 kartami! Jedná se o skutečnou rychlovku, jednotlivé partie trvají pár minut a musíte v nich zapojit dedukci a odhad, abyste uhodli, jakou kartu má soupeř na ruce. Úkolem je odpravit všechny ostatní hráče, případně zůstat na konci hráčem s nejvyšší kartou v ruce.


Braggart
Karetní společenská hra, kterou si užijí především ti, kdo mají rádi hry, ve kterých zapojujete fantazii. Hráči mají k dispozici karty skutků, nepřátel, scén a výsledků a sami představují chvastouny v hospodě, kteří se snaží ostatní ohromit svými činy. Ostatní je ale za pomoci karet lhářů mohou osočit z přehánění a příběh jim náležitě upravit, většinou k pobavení ostatních hráčů.

Čarovný les
Hlavolamová hra ze série magnetických cestovních her z řady SMART games. Cílem je najít kouzelnou cestu přes tajuplný les. Cestou můžete potkat jednorožce nebo čarodějnici. Kolem cesty Vás čekají prastaré stromy a magické houby. Ale pozor, aby Vás přes cestu nepřeběhla černá kočka nebo aby ses neproměnil v žábu. Jedinečná logická hra pro hráče v každém věku. 48 rébusů od snadných po náročné. Ideální provedení pro hraní na cestách.
SMART games

(Zdroj textu: Planeta  her, Mindok)

Žádné komentáře:

Okomentovat