čtvrtek 4. července 2013

Levné, ale kvalitní hry - část 4.

Relativně levné a kvalitní hry, které není problém sehnat od 100 Kč do 300 Kč. Mimo to si u těchto her užijete stejnou zábavu, jak u jejich dražších bratříčků.

Bobří banda
Jednoduchá karetní hra, která se hodí především na hraní s menšími dětmi. Hráči mají před sebou lícem dolů vyložené karty a snaží se je vyměňovat za karty s nižší hodnotou, které si buďto líznou z balíčku či vezmou z odhazovacího balíčku. Problém je v tom, že na své karty se nemůžete podívat, takže si je musíte zapamatovat. Na konci totiž vyhrává ten, kdo povyměňuje nejlépe a má nejnižší bodovou hodnotu.
Recenze z www.deskovehry.com

Coloretto
Karetní hra, ve které hráči sbírají karty s chameleony různých barev. Za sebrané karty následně skórují plusové a záporné body. Hra má velmi jednoduchá pravidla, ale poskytuje dost taktických možností. Coloretto patří mezi nejoblíbenější karetní hry vůbec.



Grabolo
Rychlá postřehová hra, která kromě rychlosti cvičí také paměť. V této hře nemusí nutně vyhrát ten nejrychlejší, neboť o nasbírané karty lze během hry přijít.
Postřehové hry

Hanabi
Kooperativní karetní hra, ve které je úkolem hráčů předvést co největší ohňostroj! Tak jednoduché to ale není, hráči nevidí své vlastní karty a ostatní jim musí jednoduchými indiciemi napovídat, co mají v ruce. Kromě logiky tak procvičíte i pamatováka, protože některé karty si musíte pamatovat i několik kol, než je můžete zahrát.
Kooperativní hry
Hry s asijskou tématikou

Kozí války
Štychová hra, ve které se snažíte nasbírat co nejvíce kozích hlav, ale zároveň méně, než je hodnota ostrova uprostřed hrací plochy. Kdo jde přes ni, nepočítá si totiž ani bod!

Sabotér
Karetní hra, ve které se jako trpaslíci snažíte prokopat k pokladu. Od startovních kartiček se snažíte kutat tunýlky až ke zlatu, ale pozor! Ve vaší družině se může objevit sabotér, který společný úkol hatí. Rozbíjí nářadí, popřípadě lampičky a dokonce může zasypat kus vykutaného tunelu. Prostě se snaží o to, aby se skupina nedostala k cíli, dokud se neotočí balík karet.
Recenze z www.deskovehry.com
(Zdroj textu: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat