čtvrtek 4. října 2012

Gangsterské hry - zločin je všude...

Bezva finta
Rychlá karetní hra od českého autora Vládi Chvátila, ve které jste jednou z elitních partiček zlodějů ve stejném městě. Musíte se snažit krást různé cennosti tak, aby vám na konci přinesly co nejvíce bodů, ale pozor! Ty nejcennější věci bývají často nejhlídanější. Hráči totiž fungují jako zloději i práskači zároveň a dávají policii tip, kam by se tak mohly podívat ostatní party ve městě.

Mafia City
Mafia City je mafiánská desková hra od nové české společnosti Stragoo. Úkolem hráčů je bojovat o vliv ve městě složeném z různých lokací - radnice, přístav, klub rváčů či policejní stanice. Jednotlivé lokace přinášejí speciální bonusy a do hry se dostanou také akční karty, které dokáží pořádně zamíchat plány hráčů. Mafia City je vysoce interaktivní hra, ve které máte pocit, že jste skutečně hlavou mafiánské rodiny.
Recenze z www.deskovehry.com

Mafie
Mafie je karetní společenská hra, která je založena na podezírání a paranoie. Ve hře proti sobě stojí mafiáni a policejní špioni v době velké prohibice. Hra je postavena na tom, že identity hráčů jsou skryté a nevíte tedy, kdo je mafián a kdo je policista. Úkolem mafiánů je je plnit mise, na které je pošle mafiánský kápo, úkolem špionů je infiltrovat se mezi mafiány a mise jim šikovně překazit.

Bonnie and Clyde
Jedná se o poměrně jednoduchou karetku, kde hráči vykládají karty a jejich kombinace a skórují za to body. Bonnie and Clyde přináší ještě hrací desku, po které se pohybuje autíčko po lokacích, kde oba známí zločinci za svého života byli. Zahrajete-li kartu lokace, kde je, dostanete body navíc. A ještě máte šanci chytit Bonnie nebo Clyda a dostat za to další bonus.

Famiglia
Famiglia je jednoduchá karetní hra pro dva zasazená do gangsterského prostředí. Hráči jsou bossy mafiánských skupin a snaží se pod sebe nabírat gangstery z jednotlivých rodin. Účelem je zahrát své karty tak, abyste na svou stranu přilákali co nejmocnější gangstery. Famiglia je rychlá karetka se sympatickým zpracováním.

Nostra City
Karetní hra z mafiánského prostředí, ve které se snažíte uplatit porotu, aby v soudním řízení propustila nejvyššího bosse mafie. Každý z hráčů představuje hlavu jednoho z klanů a za pomoci svých kumpánů a špinavých obchodů se snaží zařídit, aby se v průběhu šesti měsíců našlo dost pěněz na uplacení, které je jejich společným cílem. Zároveň se ale snaží posilovat svoji pozici, aby se mohl stát pravou rukou propuštěného bosse. Prestiž můžete zvýšit krásnou milenkou, nejdražšími hodinkami či luxusní jachtou. Na ty si ale musíte vydělat. Jako ve správné mafiánské hře, i v Nostra City můžete ostatní kápy podrážet. Nicméně jim za to věnujete kartu odplaty, která se vám může rychle vrátit:) Nostra City je pěkně zpracovaná a poměrně svižná hra z mafiánského prostředí.

The Boss
The Boss je karetní hra, ve které se v roli mafiánského kápa budete snažit ovládnout jednotlivá americká města. Vysíláte své gangstery do jednotlivých měst, kde se samozřejmě setkají s odporem ostatních bossů a bojují o nejistý lup (karty lupu se pokládají tajně). Hra je postavená na blafování, dedukci a vrážení kudel do zad.


                                                                                                                                     (Zdroj: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat