úterý 16. října 2012

Hraním k zábavě i poučení - hry pro děti ve věku 6 - 7 let

Aqua Bella (6+)
logická hra od Mindoku z edice Smart Games je určená především holčičkám. Ty si mohou hrát s mořskými vílami na korálových útesech a pochytat zlé ryby do bublin, aby si barevné rybičky mohly v klidu plavat. Balení obsahuje celkem 48 úkolů všech různých obtížností a má pěkné zpracování, které se bude malým slečnám líbit.
SMART games
Popular hry

Magický labyrint (6+)
Zábavná rodinná hra pro celou rodinu. Každý z hráčů se snaží prozkoumat magický labyrint a jako první shromáždit 5 magických symbolů. Při hře si potrénujete paměť a trocha také představivost. Během hry postupně prozkoumáváte labyrint chodeb a snažíte se zapamatovat, kde jsou zákeřné zdi a kudy vede cesta. Hra Magický labyrint využívá magnetismu - labyrint je totiž pod hrací deskou!
Karetní hra UNO je podobná českému Prší, má však o něco více možností a tím větší šmrnc. Obdobně jako v Prší se budete snažit jako první zbavit všech karet, které máte na ruce, přičemž odmazávat je můžete jen na stejnou barvu. Tu jde za pomoci speciálních karet měnit, můžete soupeři vystavit stopku pro dané kolo či nechat ho si dolíznout karty zpět do ruky. Můžete ale například také otočit směr hry.

Cink! (6+)
Cink! je zábavná postřehová hra pro děti i dospělé. Hráči postupně otáčejí karty s ovocem a v okamžiku, kdy se na stole objeví pět kousků ovoce, musí se snažit zazvonit na zvoneček. Ten, který to zvládne jako první, si vezme karty k sobě. Hra je zábavná pro děti, které si procvičí počítání.

Bobří Banda (6+)
Bobří banda je jednoduchá karetní hra, která se hodí především na hraní s menšími dětmi. Hráči mají před sebou lícem dolů vyložené karty a snaží se je vyměňovat za karty s nižší hodnotou, které si buďto líznou z balíčku či vezmou z odhazovacího balíčku. Problém je v tom, že na své karty se nemůžete podívat, takže si děti musí pořádně zapamatovat, aby neprohloupily. Na konci totiž vyhrává ten, kdo vymění nejlépe a má nejnižší bodovou hodnotu.


Sputnik (7+)
Sputnik je jednoduchá desková hra, ve které hráči cestují mezi galaxiemi. Hráči ve svých tazích vždy přesunou jednu z raket, ale pak jedna z galaxií nenávratně zmizí. Proto se musí snažit létat chytře a odebírat galaxie tak, aby vyblokovali svoje soupeře. Ten, kdo se ve svém tahu již nemůže pohnout, prohrává.



Šalingrad (7+)
Zábavná společenská hra o Brně. V roli detektivů, využíváte hromadné dopravy a honíte po městě tajemného Barona. Hra je jednoduchá na pochopení. Pro Brňáky je nutností, ale pro lidi z jiných koutů ČR je to zajímavá volba.

Slova (7+)
Hra Slova je velice podobná populární hře se slovy Scrabble. Z písmen, která si vylosujete z pytlíku tak skládáte slova v horizontálním i vertikálním směru. Hlavním rozdílem oproti Scrabblu je přítomnost karet s obrázky ve hře. Musíte se tak nejen snažit vymýšlet dobře bodovaná slova, ale zároveň vymyslet slovo, které by bylo zobrazeno na jednom z obrázků, jelikož za to vám může přistát příjemný bonus.

Auto Blok (7+)
Logická hra ze série SMART Games, ve které se vaše děti stanou velitelem zásahové jednotky, která má zas úkol odříznout ústupovou cestu zločinci. Hra obsahuje celkem 60 rébusů, které musíte vyřešit, od těch lehčích až po ty zapeklité. Jako ostatní hry ze série SMART Games i tato je držitelem několika ocenění.
SMART Games
Popular hry


               
(Zdroj textu: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat