středa 26. září 2012

Hry se slovy

Kris Kros, Scrabble, Slova či jiné slovní hry neměli lehký vývoj. Když architekt Alfred Mosher Butts, po ztrátě zaměstnání v průběhů velké hospodářské krize, začal rozvíjet myšlenku her se slovy, byl ze začátku odmítán i významnými společnostmi herního průmyslu. Původně byla hra koncipována jen na vymýšlení slov z dostupných písmen, ale postupně k ní byl přidá hrací plán, a tak vznikly hry se slovy, jak je známe dnes....

Vaším úkolem je skládat s písmenek v horizontální či vertikální řadě slova, za které jste následně odměňování body. Každé písmenko má svoji hodnotu, pode toho, jak těžké je jej do slova umístit. Nejvíce bodů tak dostanete za X, F či Ó. Zárověň na hrací desce jsou i bonusová pole, která se snažíte co nejvíce využívat. Mohou vám pomoci zdvoj či ztrojnásobit hodnotu písmenka či celého slova.

Scrabble Original
Základní hra, ze které vychází většina slovních her. Scrabble Original je celosvětově nejpopulárnější hra se slovy, které se prodaly již miliony kusů.
Recenze z www.deskovehry.com

Cestovní Scrabble
Cestovní Scrabble vám dává možnost zahrát si svou oblíbenou hru Scrabble prakticky kdekoliv - ve vlaku, v letadle či na pláži. Hra je dodávána v šikovném kufříku, který vám umožní ji pohodlně zabalit, aniž byste museli zrušit rozehranou hru. Hrací plán je pak vybaven zarážkami, které zajistí, že se vám písmenka nebudou přesouvat.

Scrabble junior
Hra se slovy pro nejmenší hráče.  Herní plán je oboustranný, na jedné straně najdete předtištěnou křížovku s ilustracemi, které pomohou vašim dětem naučit se abecedu. Jakmile ji ovládnou, můžete otočit na druhou stranu, kde již čeká podobný plán jako u dospělácké verze Scrabble. 

KrisKros
Kris Kros je varianta hry Scrabble od firmy Dino, která sice nevyniká tak pěkným zpracováním jako Scrabble, na druhou stranu je také o polovinu levnější a též skladnější, plastová písmenka zda nahradil tvrdý karton. Pokud se přenesete přes trochu horší zpracování, nabídne vám ale Kris Kros přesně to samé co Scrabble. Tedy skládání slov z písmenek vylosovaných z pytlíku.

Slova
Hra Slova je velice podobná populární hře se slovy Scrabble. Z písmen, která si vylosujete z pytlíku tak skládáte slova v horizontálním i vertikálním směru. Hlavním rozdílem orpoti Scrabblu je přítomnost karet s obrázky ve hře. Musíte se tak nejen snažit vymýšlet dobře bodovaná slova, ale zároveň vymyslet slovo, které by bylo zobrazeno na jednom z obrázků, jelikož za to vám může přistát příjemný bonus.
(Zdroj: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat