neděle 24. února 2013

Vyprávěcí hry - fantazie pracuje na plné obrátky

Dixit
Dixit je vykládací, či chcete-li příběhovou hrou. Hráči dostanou do ruky kartičky s obrázky a jeden z nich se stane vypravěčem. Snaží se popsat vybranou kartičku, kterou položí skrytě na stůl. Ostatní hráči pak přidají každý po jedné kartě. Následně se karty otočí a hráči sázejí na to, kterou kartu vypravěč popisoval. Ten se musí snažit - neuhodne-li nikdo nebo všichni, nezíská on nic a ostatní po dvou bodech. Uhodne-li jen někdo, má dotyčný či dotyční a vypravěč tři body. Navíc hráči, kterým se podařilo podstrčit kartu, na kterou vsadí protihráči, přitečou body ze špatného tipu. Dixit je zábavná společenská hra, kterou si můžete zahrát opravdu s každým. Hra má pěkné a jazykově nezávislé zpracování (na kartách není užit jazyk). Hra pobrala cenu za nejlepší Hru roku ve Francii a Španělsku.
Dixit a jeho rozšíření

Bylo, nebylo
Pohádková vyprávěcí hra, ve které tvoříte vlastní příběh na základě zahrávání karet s pohádkovými prvky. Karty představují postavy, místa, vlastnosti, předměty a události. Z těchto musíte skládat příběh, přičemž postava vypravěče se často mění a pohádka tak nabírá nečekaných zvratů. Každý z hráčů se totiž příběh snaží dovést ke svému zakončení, které dostane na začátku hry. Hra obsahuje celkem 165 karet (z toho 55 konců), což zajišťuje obrovskou variabilitu příběhů. Vystačíte si s ní na dlouhé hodiny zábavy, a to jak s přáteli, tak s rodinou. Je totiž ideální pro rozvoj fantazie dětí.
Recenze z www.deskovehry.com



Příběhy z kostek
Zábavná vyprávěcí společenská hra na večery s přáteli. Na 9 kostkách najdete 54 různých obrázků, které nabízejí více než 10 miliónů různých kombinací, což znamená téměř nekonečnou inspiraci pro příběhy, které můžete vyprávět. Buď jen tak vyprávějte pohádky, nebo soutěžte o nejzajímavější příběh. Jedinečná hra, která rozvíjí představivost a kreativitu dětí i dospělých.
Příběhy z kostek

Braggart
Karetní společenská hra, kterou si užijí především ti, kdo mají rádi hry, ve kterých zapojujete fantazii. Hráči mají k dispozici karty skutků, nepřátel, scén a výsledků a sami představují chvastouny v hospodě, kteří se snaží ostatní ohromit svými činy. Ostatní je ale za pomoci karet
lhářů mohou osočit z přehánění a příběh jim náležitě upravit, většinou k pobavení ostatních hráčů.

Černé a další historky
více v odkazu ZDE

(Zdroj textu: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat