úterý 30. října 2012

Hraním k zábavě i poučení - společenské hry po děti ve věku 14 - 15 let

Eclipse (14+)
Eclipse je desková hra, ve které se hráči snaží svou rasu dovést k nadvládě nad vesmírem. Postavit se v ní můžete do čela lidí, stejně tak jako šesti cizáckých ras. Každá rasa je dosti odlišná díky speciálním schopnostem. Úkolem hráčů je objevovat nové galaxie, kolonizovat planety, objevovat nové technologie a samozřejmě také budovat vesmírné loďstvo a bojovat proti ostatním.
Hry s vesmírnou tématikou

Hra o trůny: desková hra (14+)
Desková hra motivovaná populární ságou Písně ledu a ohně od amerického autora George R. R. Martina, která byla zpracována i v seriálu HBO. Ve hře se postavíte do čela jednoho ze šlechtických rodů Westerosu  a skrze šikovné využívání zdrojů, diplomacii a samozřejmě kudly do zad se snažíte dosáhnout vedoucí pozice v celém království. Vašim úkolem bude posouvat armádami, stejně tak jako schraňovat zásoby na zimu.
Recenze z www.deskovehry.com
Hry se středověkou tématikou

Mage Knight: Desková hra (14+)
Mage Knight je fantasy desková hra od populárního českého autora Vládi Chvátila. Ve hře se stáváte hrdinou, který putuje krajinou, najímá armádu, zabíjí monstra, prochází dungeony a vůbec dělá vše, co ke správné fantasy patří. Hra ze všeho nejvíce připomíná populární sérii Heroes of Might and Magic na osobních počítačích. Mechanismy kombinují zahrávání karet s prvky deckbuildingu s pohybem po mapě. Obsahuje několik scénářů s různými cíli, které sahají od kooperativních až po velmi kompetitivní.
Kooperativní hry


20. století (14+)
Komplexní desková hra, ve které se budete muset snažit rozvíjet svoji ekonomiku, ale zároveň se popasovat s následky na životní prostředí, které to s sebou ponese. Hráči draží jednotlivé dílky krajiny s továrnami či vědeckými centry, zároveň mohou využívat také železnici, která představuje ekologičtější dopravu. Jejich snahou je zajistit vyšší životní úroveň ve své zemi, ale zároveň se také vyrovnat s ekologickými škodami, které takto napáchají. 

Království (14+)
Království je desková hra, ve které se hráči snaží získat co nejvíce zlaťáků tím, že staví hrady v nejbohatších oblastech říše. Přitom se však snaží vyhýbat drakům, bažinám, trollům a jiným nebezpečím. Cílem hry je získat co nejvíce zlaťáků v průběhu tří kol umisťováním hradů do stejného sloupce nebo řádku na hracím plánu, ve kterém se nacházejí cenné suroviny. Po odehrání tří kol hry vítězí hráč s nejvíce zlaťáky.
Recenze z www.deskovehry.com

Life Game (15+)
Life Game je společenská hra, která vám i vašim přátelům dává možnost pořádně a do hloubky se poznat. Hra obsahuje balíček karet z různých oblastí života. První oblast je nazvána život a nechá vaše okolí nakouknout do minulosti či do plánů pro budoucnost. Druhou oblastí je Odpočinek. Zde na sebe prozradíte, jak a kde se nejlépe zrelaxujete. Třetí kategorií je Duchovno, kde musíte prozradit něco o tom, v co věříte a jakou roli má ve vašem životě osud. Otázky z oblasti Sex můžete odmítnout, ale zároveň můžete volně pohovořit o otázkách s ním spojených. Poslední oblastí je láska, kde prozradíte, jakou roli jí připisujete v životě.
(Zdroj textu:Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat