středa 24. října 2012

Hraním k zábavě i poučení - hry pro děti ve věku 11 - 12 let

Dědictví (11+)
Dědictví je hra českého autora Vladimíra Suchého s poměrně zábavnou herní náplní. Vaším úkolem je rozházet co nejvíce peněz! Přesně to po vás chce škudlilský strýček, který sice nashromáždil velký majetek, ale na smrtelné posteli zjistil, že si jej neužil. Chce jej tak odkázat tomu, kdo umí žit naplno a peníze rozkutálet. Dědictví je hra s poměrně zajímavými mechanismy, která obrací logiku ekonomických her naruby.
Ekonomické hry

Párty Alias (11+)
Párty Alias je hra od Albi, ve které vysvětlujete ostatním spoluhráčům význam slov pomocí jiných výrazů, takže používáte například synonyma, protiklady a nápovědy. Na prémiových polích na vás čekají i jiné úkoly: předvádění zvířat či povolání, hledání vhodných rýmů, popisování slavných osobností nebo hledání co nejvíce slov na jedno písmeno.

Loděnice (11+)
Loděnice jsou desková hra, ve která se ve zlatém věku námořní dopravy, tedy v 19. století, stáváte stavitelem lodí. Hráči staví svoje ocelové krásky a přidávají do nich různé vychytávky. Poté, co je úspěšně spustí na vodu, pak skórují body za kvalitu svého díla. Loděnice je pěkná komplexní hra.
Recenze z www.deskovehry.com


Agricola (12+)
Ve hře se dostáváte do role farmáře, který pěstuje obilí či chová krávy, musí se také ale postarat o to, aby se mu rozšiřovala rodina, která bude jeho rostoucí farmu obdělávat. Problémem je to, že každou akci můžete provést pouze jednou, takže je třeba poctivě plánovat. Vítězí ten, jehož farma na konci nejlépe prosperuje. Agricola je velmi zajímavá komplexní hra, která ale obsahuje i pravidla umožňující rodinnější hru s dětmi.
Budovatelské hry
Eurohry

Arkham Horror (12+)
Arkham Horror je hororová detektivní hra, ve městě Arkham se začínají dít podivné věci - otvírají se tam brány do cizích rozměrů a z nich vylézají všelijaké stvůry, některé z nich velmi mocné. To je však jen předzvěstí toho, co město čeká. Pokud se bran otevře příliš, přijde jeden z Prastarých - velmi mocná kreatura, proti které se jen těžko bojuje. Vy a vaši spoluhráči v této kooperativní hře máte za úkol zavírat brány, likvidovat monstra a především zabránit příchodu Prastarého. K tomu můžete využívat předmětů, kouzel, spojenců a též zvláštních schopností, které budete v průběhu hry získávat. Arkham Horror je vynikající kooperativní hra, která se dá hrát v počtu až osmi lidí. Ke hře již existuje i několik rozšíření, které mohou ještě umocnit požitek z ní.
Recenze z www.deskovehry.com

Černé historky (12+)
Černé historky jsou detektivní hra. Jeden z hráčů je moderátor, který zná celý tajuplný příběh vraždy či jiného zločinu, ostatním řekne jedinou větu. Ti pak musí za pomoci otázek, na které moderátor odpovídá jen ano a ne rozmotat celý příběh.

Mořeplavci (12+)
Mořeplavci je desková hra, ve které mezi sebou hráči v roli koloniálních velmocí soupeří o to, kdo bude nejúspěšnější říší. Hráči hromadí kulturu, průmysl a finance a pilují svůj politický um, zároveň též dobývají určité regiony mapy a bojují též proti sobě. Na konci vyhraje ten vladař, který má nejvyšší součet bodů slávy. Ty získává za jednotlivé úrovně ukazatelů svého národa a také za další akce ve hře.
Recenze z www.deskovehry.com

Mafia city (12+)
Mafia City je mafiánská desková hra od nové české společnosti Stragoo. Úkolem hráčů je bojovat o vliv ve městě složeném z různých lokací - radnice, přístav, klub rváčů či policejní stanice. Jednotlivé lokace přinášejí speciální bonusy a do hry se dostanou také akční karty, které dokáží pořádně zamíchat plány hráčů. Mafia City je vysoce interaktivní hra, ve které máte pocit, že jste skutečně hlavou mafiánské rodiny.
Recenze ze serveru www.deskovehry.com
Gangsterské hry

Pravěk (12+)
Každý hráč je náčelníkem kmene, který se snaží přežít během doby kamenné. Kmeny se snaží zlepšovat své lovecké dovednosti a získávat cenné zbraně jako luky a oštěpy. Pokud nashromáždí dostatek jídla, může se klan rozšířit o nové členy. Klany se také snaží uskutečňovat nové objevy, aby mohly používat oheň, ovládat řeč či zlepšit svou inteligenci, aby tím zvýšily svou šanci na přežití. Hra funguje na podobném principu jako Vysoké napětí a není divu, když Pravěk je hra od stejného autora.
Recenze z www.deskovehry.com

Česko: otázky a odpovědi (12+)
Hra, která vám dá možnost otestovat si své znalosti z různých oblastí lidského vědění. Nerozhodují vaše taktické schopnosti, ale především vědomosti. Otázky vás prověří od historie, kultury, vědy/přírody/techniky, přes sport, geografii až po různé.


(Zdroj textu: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat