středa 1. srpna 2012

Bang! a jeho rozšíření

Bang je oblíbená karetní hra z divokého západu. Pro ty, co neví o co jde se jedná o přestřelku mezi šerifem a jeho pomocníky, bandity a odpadlíkem. Hraje se se zakrytými charaktery, tedy nikdo neví, kdo je kdo a stává se, že si šerif odstřelí i svého zástupce. Hlavním cílem je svůj charakter dovést k vítězství a k tomu pomáhají karty postav, které mají speciální schopnosti. V hře se musí využít taktika i strategie.

V tomto článku si shrneme všechny oficiálně vydané rozšíření k oblíbené hře od Albi.

Bang!
Základní hra

Bang: Město duchů
Město duchů v sobě kombinuje dvě původní hry Dodge City a High Noon, které byli spojeny do jednoho rozšíření. Najde v něm krom nových karet charakterů i nové karety, které mají zelený okraj. Tyto karty vykládáte před sebe lícem vzhůru, stejně jako karty s modrým okrajem; karty se zeleným okrajem ovšem nemůžete použít ve stejném kole, v němž je zahrajete.

Bang: Fistful
Malé rozšíření na kterém se podíleli též samotní hráči. Obsahuje sice jen dvacítku karet, ale tyto vám mohou pořádně oživit hru. Fistful jde zamíchat do Pravého poledne, které je součástí rozšíření Město duchů, nebo si ho můžete zahrát samostatně.

Bang: Divoký západ
Malé rozšíření hry Bang!, které obsahuje 18 nových karet do hry - 10 karet Divokého západu a 8 nových karet postav. Jak již sám název napovídá, hra bude ještě divočejší.

Bang: Údolí stínů
Rozšíření obsahující 20 nových karet vytvořených českými a slovenskými hráči.

Bang: Zlatá horečka
Druhé větší rozšíření s sebou přináší do hry dva nové prvky. Prvním z nich jsou zlaté valounky, za které můžete nakupovat speciální vybavení (to je samozřejmě též součástí balení), které dokáže posílit vaši postavu. Druhým prvkem jsou nová pravidla pro stínové hráče, která umožní vyřazeným hráčům ovlivňovat hru.
Alternativa - Bang! Kostková hra.

Žádné komentáře:

Okomentovat